Apa alcalina ionizata si sanatatea intestinala

Teoriile cu privire la modul de a ne păstra sănătatea sunt multe și de-a lungul secolelor s-au bazat pe axiome discutabile și verificabile, atât din medicina academică cât și din cea alternativă,holistică. Medicina alternativa consideră că sănătatea corpului “fizic” este strâns legată de starea de sănătate a minții, sanatatea “spirituală”( înțeleasă ca o realizarea deplină de sine) și utilizează practici dincolo de simplul tratament al simptomelor unei boli. Simptomul este considerat vârful aisbergului de situații îngrijorătoare, care au nu numai o origine fiziologică și organică, dar, de asemenea emoțională, spirituală și relațională.

În orice caz, fie că vorbim în termeni științifici sau holistici, tendința în domeniul prevenției bolilor în prezent ia în considerare corpul în raport cu mediul extern. Fie că vorbim de stimuli relaționali și emoționali, dacă vorbim de putere. Ceea ce introducem în organism este înțeles ca un întreg, are o mare influență asupra sănătății noastre.

Poetul roman Juvenal scria: “O minte sănătoasă într-un corp sănătos”;aceasta frază din Satira X nu poate fi decât în ​​conformitate cu acest concept simplu, dar profund. Pentru că ceea ce experimentăm noi zilnic,mâncăm și bem, are un impact uimitor asupra stării noastre de sănătate. Este un factor de putere care ne însoțește pe tot parcursul vieții, și este capabil să-l influențeze enorm.Corpul nostru are nevoie de hrană și apă “vie”apa alcalina ionizata, adică integrarea unor substanțe nutritive, bio-disponibile care să fie asimilate rapid de organism.

Importanța sănătații intestinale

Există mai multe teorii în care starea de sănătate a întregului corp este înfluențată în mod direct de condițiile create în intestinele noastre.Aici sunt plasate deșeurile care nu sunt asimilate in urma procesului de nutriție;în  intestin finalizarea procesul de digestie durează câteva ore , o parte esențială a acestuia, este colonul, cu sarcină de absorbție de vitamine și de retenție de fecale până când rezidurile sunt gata pentru a fi expulzate.

Multe teorii bazează sănătatea umană pe o buna functionare a intestinului și  o stare de curățenie, în special a colonului, situație legată absolut de procesul de alimentație.

Apa alcalină ionizata și teoria alimentelor: Dieta fără mucus

Printre metodele cele mai extravagante și poate mai puțin recunoscute pe plan medical și științific, găsim “dieta fără mucus” a lui Arnold Ehret ,aceasta se bazează pe faptul că fiecare patologie organică este bazată pe prezența secrețiilor mucoase din plămâni și intestine. Acest mucus generează un număr mare de toxine plasate cu predilecție în intestin și apoi în alte organe,ducand la o stare de îngrășare și îmbolnăvire. După eliminarea din alimentație a alimentelor cu mucus sau care duc la producția acestuia, corpul revine într-o stare de apărare absolută împotriva oricărui tip de atac viral patogen. Se vor diferenția mai apoi un număr de alimente care pot fi consumate, iar altele care nu se pot în baza acestui principiu, concentrându-se, de asemenea, pe două concepte de bază: 1-fructele și legume vor fi consumate crude;2- de multe ori ar trebui să postim pentru a ne curăța intestinele de toxine și deșeuri acumulate în urma metabolismului care sunt atât de dăunătoare.

Gândirea sa a fost discreditată  medical în special datorită dezechilibrelor propuse in dietă,deficitul de substanțe nutritive esențiale pentru oameni și posturile recomandate ca sistem de curățare intestinal.Ceea ce este recunoscut oficial din dieta lui Ehret este consumul de fructe și legume crude ,ca o alimentație sănătoasă, pentru că mâncarea gătită pierde mult din valoarea sa nutritivă.

Trebuie să menționăm cu privire la această teorie, două figuri uriașe : Norman Walker și Hiromi Shinya.Cu teorii mai aprofundate și verificabile științific, aceștia au concluzionat că sănătatea umană este determinată în primul rând de alimentatie,și că buna funcționare a organismului depinde de starea de sănătate a intestinului și colonului, în special.

Pentru a păstra un intestin curat trebuie să ne hrănim cu hrana “vie”,hrană asimilată ușor de organism, și să bem apă “vie”apa alcalina ionizata și curată ,care să fie în măsură să elimine deșeurile metabolice, care sunt obținute în urma : proceselor digestive, a procesării alimentelor nesănătoase si a băuturilor carbogazoase, poluării la care suntem supuși în mod constant,stresului și abuzului de alcool și tutun.

Apa alcalina ionizata și sănătatea intestinului

Atunci când avem un intestin ce funcționează bine și noi ne vom simți mult mai bine; cei mai mulți dintre noi știu foarte bine ce înseamnă să suferi de constipație, balonare, dureri de cap asociate cu o digestie lentă; acestea sunt doar primele semne pe care organismul le trimite atunci când sistemul digestiv și intestinele nu funcționează așa cum ar trebui.

Dincolo de cauzele care pot provoca acest disconfort, este foarte important să prevenim tulburările constante și degenerative, să ne corectăm alimentația, inclusiv ce bem,apa alcalina ionizata .

De fapt, intestinul incepe sa dea semne de suferință, atunci când este constipat cu deșeuri metabolice, toxine și deșeuri acide care nu sunt eliminate în mod corect. Această situație nu numai că ne induce un sentiment de neliniște și disconfort pe termen lung, dar acumularea deșeurilor în intestine poate duce la consecințe grave.

Cu cât organismul este capabil să expulzeze mai mult cu atât starea de sănătate va fi mult mai bună. Deșeurile acide ataca celulele noastre,le disturbă funcțiile și face ca acestea să îmbătrânească precoce, ducând la procesul numim “acidoză metabolică”.Alimentația și apa pe care o bem,apa alcalina ionizata, stau la baza unei bune funcționări a intestinelor.Medicii,dieteticienii și nutriționiștii ne recomană să consumăm fructe si legume, de preferat crude,acestea au un efect favorabil asupra golirii intestinului și funcționării corespunzătoare; alimentele rafinate și tratate chimic cu siguranță nu ajută la o buna funcționare a sistemului digestiv, Dar, de asemenea și fructele si legumele produc deșeuri acide de care organismul are nevoie de a se elibera.

Pentru a ajuta organismul în acest proces ar trebui să bem multă apa alcalina ionizata și într-un mod adecvat.

Apa la care avem acces, de fapt, nu are întotdeauna caracteristicile cele mai potrivite pentru noi: acvifere poluate, tratate cu dezinfectanți și solvenți, agenti patogeni daunatori pentru oameni, fară minerale,cu un pH foarte acid. Apa municipală și apa îmbuteliată sunt susceptibile de a ne face mai mult rău decât bine, pentru că își pierd principalele lor caracteristici: capacitatea de hidratare și curățare a deșeurilor acide din celulele noastre provenite din funcțiile mecanice și fiziologice ale organismului.

Omul a încercat de-a lungul timpului să produca o apă intr-un mod cât mai similar posibil identică cu ceea ce curge de la izvoarele curate și necontaminate. Apa cu proprietăți de hidratare și regenerare pentru celule acționează ca un solvent împotriva deșeurilor acide greu de eliminat;apa alcalina ionizata este acea formă de apa,cea mai aproape forma de apă care se poate colecta direct de la o sursă “virgină”, care nu este manipulată de către om.

Apa alcalina ionizata, având o structură moleculară (clustere) mult mai mica decât apa din natură, are capacitatea de a pătrunde mai adânc în celule, nu numai că hidratează mai eficient (de 7 ori mai mult decât apa potabilă ), dar apa alcalina ionizata are capacitatea să lege deșeurile acide care pot fi în final expulzate. Rezultatul este încetinirea îmbătrânirii celulare și întineririi,duce la regenerarea întregului organism.

Acest tip de apă,apa alcalina ionizata,se poate obține prin utilizarea ionizatorului, aceasta este foarte bogată în oxigen, un element esențial care ne ajută la menținerea circulației sanguine și eliberării de resturile care sunt cauza multor boli cardiovasculare. Prezența oxigenului este esențială pentru a reduce nivelul de aciditate din organism.O condiție de aciditate scăzută este prezența în organism a mineralelor alcaline.Această conditie ne permite să punem în aplicare un program real de prevenire în materie de sănătate: nu numai naturopații și homeopații dar și medicina academică recunoaste importanța echilibrului acido-bazic din organism.De fiecare dată când cădem în hiperaciditate,oferim posibilitatea ca virușii și bacteriile să găsescă un teren fertil ,să prindă rădăcini și să dea naștere la mai multe boli fizice diferite și, de asemenea, psihologice și emoționale.

Acesta este motivul pentru care tot timpul trebuie să facem efortul de a ne alcaliniza corpul,să consumăm apa alcalina ionizata evitând alimentele și băuturile cu un pH prea acid (sub o valoare de 7), precum și adoptarea unor diete care să țină nivelul nostru de alcalinitate optim.

Apa alcalină ionizată reprezintă cel mai eficient instrument pentru a atinge aceste rezultate.

Eficacitatea sa este foarte importantă pentru intestin,ce a primit apă cu aceste caracteristici,acesta este asistat în funcțiile sale de evacuare a tuturor deșeurilor din organism.

Am văzut cum acest organ este capabil de a ne influența starea de sănătate.Numeroase studii de specialitate ne pot ajuta pentru a investiga această problemă, dar nu se poate nega faptul că un intestin curat este sinonim cu o stare de sănătate.

Este interesant de știut că în limba psihosomatica, care consideră boala ca un mesaj pe care organismul îl trimite ca un inconvenient legat de componenta emoțională și psihologică a sa, intestinul este definit ca un”al doilea creier” al nostru, pentru a sublinia importanța acestuia ca organ vital.Importanta intestinului este subliniată nu numai din punct de vedere organic, ci și ca un receptor de stimuli externi,acesta este “locul alchimic” unde emoțiile unei persoane sunt transformate și urmează a fi eliminate ca “deșeuri emoționale”.

“O minte sănătoasă într-un corp sănătos” cu apa alcalina ionizata,sfatul lui Juvenal este de a ne menține într-o stare de curățenie interioară care asigură vitalitatea, energia, sănătatea și bucuria vieții. Sfatul nostru este de a folosi ceea ce natura ne-a dat și omul a îmbunătățit:apa alcalina ionizata este expresia supremă a acestui sfat atunci când vorbim despre ceea ce trupurile noastre ar trebui să bea pentru a ne păstra starea de sănătate.

Top