Echilibrul acid-alcalin acidoza

Echilibrul acid –alcalin din corp se mentine cu o alimentatie corecta + ionizator apă.

Asa cum copacii isi pot extrage nutrientii prin rădăcină, tot la fel ,fiinta umana  depinde de hranirea prin  “root-sistemul” său, sistemul intestinal. Când acest sistem rădăcină este perturbat, funcțiile de bază ale vieții nu mai pot fi menținute, sau sunt persistent iritate. Gestionarea acido-bazica  se referă la acest lucru și trebuie să fie păstrat un echilibru în organism.

Statistic, omul de astăzi ajunge la o speranta de viata mai mare. Această creștere în îmbătrânire este plătită cu o creștere a bolilor de inima si circulatorii, boli ale coloanei vertebrale și membrelor, scaderea imunitatii, creșterea în bolile canceroase, boli fungice, si multe altele.

Din punct de vedere biologic, acestea sunt boli-acide, sau hiperaciditatea  este implicata în mod semnificativ în dezvoltarea bolii. Acizii sunt deseuri  rezultate in urma proceselor metabolice – cu excepția cazului cind sunt eliminati în mod corespunzător – se depun în țesutul conjunctiv și în organe,  pot duce la procese de descompunere și suprasolicitare.

De asemenea predispozitia pentru bolile alergice poate fi explicata prin ele. Produsele reziduale acide depuse în țesutul conjunctiv al pielii împreună cu o iritare externa, pot dezvolta, de exemplu, profilul unei boli de urticarie. În organismele vii, energia este produsa  prin arderea de carbohidrati. În acest fel, energia se distribuie in cuantumuri mici și celula isi atrage la ea pentru diversele  sale procese metabolice. In acest proces de ardere, se dezvoltă o substanță care poate deveni periculoasa  pentru celula, dacă nivelul sau este prea ridicat : acid carbonic. Prin aceasta substanta, celula in interior devine “acida”. Procesele metabolice depind de o valoare a pH-maximal echilibrat în spațiul celular, care poate fluctua doar între pH 7,34 și 7,40. În cazul în care oscilează mai mult sau mai putin, anumite reacții enzimatice nu reușesc să apară, reactii care reglementează metabolismul celular.

Acțiunea acestor enzime depinde fundamental de gradul de aciditate optim dezvoltarii lor. Dacă se depaseste prea mult nivelul de aciditate optim, metabolismul se oprește. Asta înseamnă otrăvirea celulei, și moartea sa. Prin urmare, acidul reprezintă otrava celulei. In general ,acest pericol se îndepărtează printr-o serie de mecanisme de echilibrare, de exemplu, respiratia. Cu fiecare respirație luăm oxigen și, în același timp, eliberam CO₂. Din acest motiv, cea mai simplă formă de menținere a vietii este naturala, respirația este vitala!

Complementar , mecanisme de reglementare importante intră în joc la locul de dezvoltare a acidului carbonic. Chiar în interiorul celulei, substanțe minerale, în special potasiu și sodiu, neutralizeaza acizii nou dezvoltati într-o sare inofensiva, care se elimina ulterior pe calea circulației și rinichilor. Substanțele minerale folosite în acest proces trebuie să fie înlocuite, în caz contrar, detoxifierea se oprește. Problema noastră cea mai importantă constă în dezvoltarea constantă a acizilor, pe de o parte, și consumul de substanțe minerale care reprezintă bazele, pe de altă parte. La majoritatea oamenilor, echilibrul acid-alcalin se află aproape în mod constant în zona acidă. Hiperaciditatea este începutul  multor boli! Boala este o expresie a unei deficiente accentuate in managementul acid-alcalin și un efort  simultan, pentru a echilibra deficitul în baze. Fundamental, toate mecanismele de reglementare servesc scopului de a echilibra acizii dezvoltati, fără prejudiciu pentru celula. Numai atunci când toate posibilitățile au fost epuizate, organismul descompune în întregime cu o boală incurabilă, cronica. Contrastant, bolile acute sunt încercarea organismului de a mobiliza ajutoare; ele sunt un apel pentru reconsiderare și subliniaza un pericol .

Semnificația țesutului conjunctiv – în țesutul conjunctiv, corpul găsește o oportunitate pentru depozitarea acizilor. Toate celulele și organele sunt înconjurate de țesut conjunctiv care pot depozita acizi eliberati din celule. O astfel de depozitare este o măsură importantă de scutire pentru rinichi. După munca fizică sau o masă, apar cantități de acid pe care rinichii sunt incapabili de ai elimina imediat prin sărurile care se dezvolta în timpul neutralizării; ei lucrează prea încet.

In timp de repaos noaptea, rinichii pot gestiona mai bine procesul pentru a elimina acizii depusi. Din acest motiv, urină este mai acidă în mod normal dimineața. Gradul de acumulări de acid în țesutul conjunctiv poate fi determinat cu ușurință.Structura inițiala netedă și moale a țesutului celular subcutanat devine ferma, tare, și responsabila de durere. Pielea devine gelatinoasa și suferă modificări (celulită). Potrivit Van Slyke, cele mai grave afectiuni din cauza acidității sunt infartul cardiac si accidentul vascular cerebral.

Hiperaciditatea este un cofactor esențial pentru nevroze și cangrene a membrelor inferioare, care forțeaza de obicei o amputare a piciorului. Din fericire, în timpul tineretii ,metabolismul  încă funcționează bine și puterea biologica de rezistenta la dezechilibre acid-alcalin este încă bună, astfel încât tulburările nu sunt observate. Cu varsta, creste atât cantitatea de acid în țesuturi și organe, precum și predispozitia la aparitia unor afectiuni datorate acidozei. Echilibrul acid-alcalin,  reglementează  respirația, circulația, digestia, secretia, producția hormonală, apărarea, imunitatea, și multe altele. În anestezie și medicina de urgență, măsurarea valorii acid-baza este procedura standard. În acest sens, conținutul de oxigen și acid carbonic din sânge sunt stabilite împreună cu pH-ul, și deficiența alcalina este calculata.

Joergensen a dezvoltat o metodă de măsurare pentru compușii acizi din sânge iar Sander a dezvoltat o metodă de titrare pentru urina. Semnificația examenelor de sânge în conformitate cu metoda Joergensen au arătat că o nutriție care este orientata prea tare de-a lungul schemei “moderne” poate, pentru majoritatea cazurilor, duce la acidoze  puternice.

Aceasta este o particularitate a cazului, atunci când numai valorile nutriționale teoretice de produse alimentare sunt luate în considerare și nu capacitatea de digestie; acest lucru duce la un proces de fermentație intestinală cronică și, prin aceasta, la hiperaciditate. O slăbire a capacității digestive poate fi explicată prin erori în nutriție (conform FX Mayr): Unii mănâncă prea repede, prea mult, prea des, prea mult și prea târziu! Un factor fiziologic important este faptul că celulele de frontieră ale stomacului formează nu numai acid clorhidric, care este decisiv  pentru digestia în stomac, dar si bicarbonat  de sodiu simultan. El revine imediat transferat la acele organe care favorizează baze: glandelor salivare, ficat, vezica biliara, pancreas și glandele intestinale, prin inundarea lor. Aciditatea accentuata la nivelul stomacului este de obicei un apel din partea organismului la aprovizionarea cu baze .

Alimentele care sunt bogate în proteine conțin sulf și fosfor. După digestia proteinelor, aceste elemente rămân, sub formă de acid sulfuric și acid fosforic, și trebuie să fie neutralizate de calciu, sodiu și potasiu, înainte ca rinichii sa le poata elimina. Alimentele bogate in proteine se numără printre alimentele care formează acizi, pentru că retrag elemente de bază din organism. Nu este bine cunoscut faptul că cele mai multe cereale conțin sulf și fosfor , care de asemenea, favorizeaza cresterea nivelului de aciditate.

Cu toate acestea, în fructe și legume, acizii organici conțin multe elemente, cum ar fi potasiu, sodiu, calciu, și magneziu. Acești acizi organici (cum ar fi în sucul de lamaie), ajung să fie transformati in dioxid de carbon (acid carbonic) și apă prin arderea lor în organism, elementele de bază rămân.  Un factor important: acizii organici trebuie să fie întotdeauna luati suficient de diluati, deoarece sa observat că organismul uman nu poate întotdeauna procesa acesti “bine intenționați” acizi. În bucătăria comună, preparatele din carne sunt adesea servite. Acest fapt nu poate fi criticat, în afară de consumul ridicat de proteine, în cazul în care carnea este servita cu o cantitate suficientă de salate, legume, cartofi . Cartofii, în special a celor in coaja lor, care au o valoare ridicată de bază. Astfel, masa are atât acizi cit și elemente alcaline  care formează și mentin echilibrul acido-bazic.

 

Intr-o schema nutritionista, trebuie creat un echilibru între boabe, salate proaspete și legume ușor preparate de sinteză organică (biologică). În caz contrar, chiar pe scheme nutritioniste, un exces de acizi se va dezvolta. Terapia impotriva hiperaciditatii necesita cantități suplimentare de minerale și oligoelementele petru activitati sportive, munca fizică grea, în timpul creșterii, după o boală gravă și atunci când esti sub stres. De asemenea, sensibilitatea la vreme are cauza în hiperaciditate, sau deficit in baze. Simptomele de migrena pot fi vindecate printr-o terapie de deacidifiere a organismului.

O nevoie considerabil ridicata pentru baze ,există, de asemenea, în timpul sarcinii. Mineralele pot ajuta la evitarea foarte incomoda și neplăcuta a bolii de sarcina și, de asemenea, a aciditatii stomacale. Ființele umane devin acide inca din copilărie prin consumul de dulciuri,mancare fast-food, astfel încât o terapie de echilibrare trebuie să fie aplicata. Prin urmare, este urgent să dea baze în timp util.

Prof. Mehnert, un cercetător de diabet bine-cunoscut, recomandă o nutriție hiperalcalina pentru diabetici, pentru că permite un metabolism mai bun pentru insulină. Înainte de ora de insulină, pacienții cu diabet zaharat li s-au administrat  30 de grame de bicarbonat de sodiu pe zi. Sander recomandă următoarele pulbere de bază: Bicarbonat de potasiu. AA 10.0 ; Clorurură de calciu. 100,0 Bicarbonat de sodiu. ad 200,0.

Această pulbere alcalina recomandata de Sander este un amestec ideal din cele mai importante minerale și bicarbonate de sodiu pentru a se lua după mese, 1-2 x zilnic, 1 lingurita fiecare, în apă.   O terapie externa este posibilă prin băi alcaline- adăugarea de bicarbonat de sodiu (Kaiser Natron, Bullrichsalt). Cele mai bune remedii de vindecare in bolile reumatice, datorită apelor termale care conțin bicarbonat de sodiu sunt explicabile prin deacidificări prin piele.

Oricine poate obține  o privire de ansamblu asupra echilibrului acid-alcalin personal. Prin masurarea valorii pH-ului de urină de dimineață cu o bandă de pH-măsurare, și în plus mai multe valori masurate  a doua zi. Urina dimineață va fi între 5 și 6, iar în timpul zilei valoarea ar ajunge, de asemenea la7. În timpul tratamentelor de lungă durată, urina de dimineață valoarea pH-ului trebuie să fie de 7,5, ceea ce corespunde valorii echilibrată a sângelui, și arată că rinichii nu sunt nevoiti să elimine un exces de acizi sau baze. Rinichiul are o capacitate maximă de eliminare la un pH de 5,4. Funcția renală poate fi iritata  prin condiții pre-boala de multe ori necunoscute. Acest lucru poate fi evitat prin acordarea de baze seara. Cu terapia de deacidifiere, se ridică nivelul de energie și alte terapii devin mai eficiente.

Top