ORP-potential oxido-reducator-radicali liberi

Potențialul redox exprima tranzitia de electroni (roșu = reducere, albastru = oxidare). Castigarea unor electroni economisește energie în timp ce pierderea de electroni elibereaza energie. Energia este de o importanta vitala.
ORP apa ionizata
 
Potențialul de reducere a unui fluid nu este o statistică , aceasta poate fi măsurat exact și documentat științific. Acesta poate fi determinat, atunci, pe măsură ce electroni vor fi donati. Mai puternic potențialul de reducere, mai multi electronii care pot fi eliberati pentru a neutraliza radicalii liberi.
 
În fiecare zi vom furniza corpurilor noastre energie prin alimentatie. Este important să le oferim corpurilor noastre o alimentatie naturala ,care are au un sistem redox natural și intact. Fructele și legumele, de exemplu, au o densitate mare a acestor micronutrienti.
 
Apa alcalina ionizata are un potențial redox chiar mai puternic decât micronutrientii din alimente. Cu alte cuvinte, apa alcalina ionizata protejeaza celulele de atacurile radicalilor liberi.
 
 Radicalii liberi
Așa – numitii ” radicali liberi ” descrie atomi sau molecule cu cel puțin un electron nepereche . Acești ioni sunt volatili și agresiv și au în consecință efecte negative asupra organismului uman . Radicalii liberi rezulta din procesele metabolice in mitocondrii și , de asemenea, de la alte influențe :
-radiații UV
-fumul de tigara
-stres
-raze X si alte raze
-smog și noxe
-apa contaminată
-anumite medicamente
-calorii si grăsimi arse
 
Radicalii liberi incearca să ajungă la o stare stabilă de a obține un alt electron . Celulele sanatoase sunt deteriorate prin acest proces și , uneori, ucise .
Rezultatele efectelor negative asupra sănătății cuiva sunt considerabile :
Un sistem imunitar slabit , probleme cardiace și circulatorii , cancer sunt doar câteva dintre bolile care pot rezulta din efectul radicalilor liberi.
Procesul de îmbătrânire este , de asemenea, accelerat de radicalii liberi.
Organismul are nevoie de mecanisme sofisticate de apărare , pentru a evita și contracara daunele radicalilor liberi, Ionii necesari care neutralizeaza radicalii liberi nu sunt disponibili , ci sunt de fapt limitati . Cu atât mai puțini cu atât mai mare potențial de pericol pentru organism . O reducere a radicalilor liberi duce la o scădere a bolilor  . Trebuie să ne întrebăm : ” Cum poate fi redus numărul de radicali liberi ? “
 
Cu apa alcalina ionizata și potențialul său redox puternic ( o capacitate mare de a da afara electroni ), puteți neutraliza radicalii liberi de zi cu zi.
Top